EK Tel Aviv

Op het EK in Tel Aviv is Kim Polling voor de vierde keer Europees kampioen geworden in de -70kg. Zij hield het hoofd koel in de finalepartij tegen de sterke Britse Sally Conway en was haar na een pittige partij in de golden score de baas met een Ippon. Kim had zichzelf van te voren behoorlijk wat druk opgelegd want ze ging alleen voor goud. De opluchting en blijdschap was dan ook enorm. Gefeliciteerd Kim!

Henk Grol debuteerde op het EK in de +100kg en judode alsof hij daar al jaren thuis hoort. Enorme kolossen legden het loodje met mooie Ippons van Henk. Helaas was de olympisch kampioen Lukáš Krpálek, overigens pas na een slijtageslag in de golden score, te sterk voor Henk. Vervolgens domineerde Henk de partij tegen de Georgiër Goeram Toesjisvili en greep het brons. We hebben weer van je genoten Henk, gefeliciteerd!

Noël van ‘t End (-90kg) greep ondanks sterke partijen helaas naast het brons. Frank de Wit (-81kg) werd al in de tweede ronde verrassend met Ippon uitgeschakeld door de slim judoënde Belg Sami Chouchi. Ook EK debutant bij de senioren Tornike Tsjakadoea (-60kg) bleef ondanks sterk judo steken in de tweede ronde.

Recent Posts

Leave a Comment

Neem direct contact op!

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search